dimecres, 11 de gener del 2017

Treballs de recerca 2017: Los niños del Caudillo

Los niños del Caudillo

Sempre he tingut molt interès sobre el nostre passat més recent, així que és ben normal que el meu Treball de Recerca tracti sobre la història, concretament sobre l’Educació durant el Franquisme, període que transcorre entre el 1939 al 1975.

El treball es divideix en tres blocs: el primer, en el que es fa una petita introducció del que va ser la Segona República de Catalunya, en el segon bloc es parla del Cop d’Estat del General de Franco i amb ell, totes les renovacions, concretament del sistema educatiu, que es van produir durant la seva dictadura. I finalment, al tercer bloc, es parla de com el català va ser prohibit durant el règim.

També he realitzat diferents entrevistes a persones que van anar a l’escola durant aquest període per tal d’obtenir informació de primera mà, entre elles la Srta. Manolita Alcazar, alumna de la nostra escola durant el franquisme, professora després i la meva mestra durant el segon curs de primària. Amb les entrevistes he pogut fer un vídeo i amb aquest extreure diferents conclusions, com per exemple el fet que les noies asseguren que mai van ser castigades amb violència i cap de les dues recorden la imatge de Franco a l’escola. En canvi, els nois van ser copejats amb cinturons, els artells de la mà, etc.




Meritxell C.P., alumna de 2n de Batxillerat.