dimarts, 24 de gener del 2017

Treballs de recerca 2017: Llegendes de l'Alhambra

Quantes vegades heu anat a una guia turística d’algun monument? D’aquestes, quantes donaven més importància a la història i a l’art que no pas a altres factors? Alguna ha aconseguit atraure 100% la vostra atenció? És per això que presento una guia turística més innovadora i atraient. El meu treball és, per aquest motiu, una guia turística llegendària i mitològica de l’Alhambra de Granada. 

Per una banda i inicialment introdueixo el terme de l’Alhambra i les seves característiques des d’un punt històric a un punt cultural per tal de poder-ne saber què i com és el monument i entendre tot allò relacionat amb la seva creació. 
Per una altra banda introdueixo la guia turística explicant tots els indrets que podem trobar dintre de l’Alhambra que tenen  una base llegendària o mitològica al seu darrere.
Per últim presento la part del treball de camp. Aquesta part consta de: una entrevista a Francisco De Paula, llicenciat en història de l’art i encarregat de fer guies turístiques al voltant del monument, un mapa visual com a suport tècnic que mostra la imatge i informació en anglés de cada indret lligat amb un Blog en el qual s’expliquen totes les llegendes presentades i per últim un documental en el qual presento imatges gravades personalment dintre de l’Alhambra i a partir del què explico tot allò que es pot trobar en el treball físic, és a dir, la guia turística per complert.

L’objectiu final del meu treball és arribar a comprendre el monument de l’Alhambra a partir de les mateixes llegendes i mites que s’han explicat a partir de la tradició oral i han arribat als nostres dies sense necessitar un coneixement previ de la història o l’art que predomina en aquest monument.





Isabel G.G., alumna de 2n de Batxillerat