dissabte, 20 de gener del 2018

Treballs de recerca 2018: AIDS: Our research illness

Les malalties infeccioses són una de les principals causes de mort a tot el món i avui en dia moren més de 15 milions de persones a l'any per aquesta raó. Una de les més importants i esteses pel món és el VIH (Virus de la Immunodeficiència Humana) amb la seva derivació a la SIDA (Síndrome de la Immunodeficiència Adquirida).

En el meu treball del VIH i la SIDA, començo fent un petit inici explicant el sistema immunitari i el seu funcionament. A continuació, parlo de l’origen i el descobriment de la SIDA i d’una banda, tracto temes genètics com l’estructura i tipus de VIH, el seu cicle d’infecció; i d’altra banda, temes d’àmbit mèdic com la simptomatologia, les fases de la infecció, els diferents tractament i el protocol que s’ha de seguir.

Per acabar el treball, incloc l’entrevista a un investigador que vaig fer durant la visita a l’IrsiCaixa; i l’entrevista a una persona VIH-positiva de quan vaig anar a l’entitat BCN-Checkpoint.

A més a més, he creat una pàgina web on està desenvolupada la informació que tracto en el treball: https://aribp10.wixsite.com/hiv-aids.


Gràcies a l’elaboració d’aquest treball, he adquirit nous conceptes d’àmbit científic, però també socials, ja que m’ha fet veure que molta gent està involucrada en trobar una cura per la malaltia, i també en donar informació, consell i ajuda als nous infectats.



Ari B.P., alumne de 2n de Batxillerat