diumenge, 10 de gener del 2016

Treballs de recerca 2015-2016

Per què volen els avions?

L’avió és un vehicle comú en la nostra època, tots l’hem vist alguna vegada i fins i tot hem viatjat amb ell, és sorprenent que un aparell de varies tones de pes pugui enlairar-se i mantenir-se a milers de kilòmetres de la superfície de la Terra. En aquest Treball de Recerca el que es pretén és descobrir i estudiar les forces o fenòmens físics que l’envolten i més tard posar aquests fenòmens a prova en experiments .

El treball constarà d’una memòria escrita on redactarem tota la teoria física i on farem una menció breu a l’home que va descobrir l’efecte que fa possible el vol, Daniel Bernoulli.
Com a segona part, en el treball de camp, farem una sèrie d’experiments on apareixerà l’efecte Bernoulli i la mecànica de fluids, explicarem el necessari per a què és produeixi l’efecte i els materials necessaris.

Mitjançant aquest Treball de Recerca el que pretenem és resoldre una qüestió que per a molta gent és desconeguda tot i ser un element comú a la nostra vida.

A continuació, teniu un vincle que us porta a un canal de Youtube on podeu trobar els vídeos dels experiments que vaig fer en aquest treball de recerca.

https://www.youtube.com/channel/UCUUUqM6lvG56IfpmDsrMcSA

Arnau Fisas. 2n de Batxillerat