dijous, 1 de febrer del 2018

Treballs de recerca 2018: Genètica mendeliana aplicada a la Drosophila melanogaster

He escollit aquest tema per fer el Treball de Recerca perquè sempre he estat atreta pel món de la biologia i sobretot de la genètica per tant sabent la importància de la Drosophila melanogaster en la genètica tenia molt clar que volia fer aquest treball.

Bàsicament el meu treball es basa en dues parts: la primera és teòrica on s’amplien coneixements per tal d’aplicar-los en la segona part, l’experimental on s’ha fet al laboratori ; en aquesta part s’apliquen les lleis de Mendel en la Drosophila melanogaster.

Els meus objectius era aplicar les lleis de Mendel en la mosca del vinagre s’ha vist que l’herència lligada al sexe  no segueix els patrons de les lleis de Mendel en canvi l’herència autosòmica si que els segueixen.

Com a objectius del treball era comprovar que els caràcters situats en els cromosomes autosòmics segueixen els patrons de les Lleis de Mendel i que els caràcter situats en els cromosomes sexuals no els segueixen, tot això s’ha fet en la part experimental del treball.

Tant la genètica mendeliana com l’herència lligada al sexe han estat i segueixen sent, la base de la genètica i expliquen molts dels patrons d’herència en éssers vius.

Com a material de suport per completar el meu treball, he fet una pàgina web que té el següent URL: https://judithmesplee07.wixsite.com/misitiodm


Judith M.G., alumna de 2n de Batxillerat