dissabte, 28 de gener del 2017

Treballs de recerca 2017: La dansa, un art beneficiós

Des que tenia set anys practico el ballet, i ha sigut una part important de la meva vida des d’aleshores. He triat l’estudi dels seus avantatges perquè trobo que aquest tema és encara poc conegut, i molt interessant.
D’una banda, apart de ser un art, també és un exercici que proporciona múltiples beneficis positius, tan físics com psíquics, per a gent de totes les edats. Recentment, s’ha presentat com una manera alternativa d’exercitar i tonificar el cos, apart de tenir altres aportacions.
Alhora, també és una bona manera de reforçar l’autoestima, aprendre a concentrar-se, agilitzar la memòria, reduir l’estrès, entre d’altres. I pot ser aprofitada com a teràpia contra nombrosos trastorns i patologies.
D’altra banda, la dansa és una forma de comunicar-se sense fronteres de cap tipus; un llenguatge veritablement universal.
La meva part pràctica ha consistit en elaborar un seguit de fitxes on explico moltes de les posicions de ballet o passos que es poden fer malament i com corregir-los, per tal d’evitar conseqüències físiques negatives. A més d’una entrevista a la professora de ballet i metgessa, la Dra. Ana Jimenez Lloveras.
He realitzat una pàgina web en llengua anglesa per apropar la meva recerca a nivell internacional. En aquesta he resumit el meu treball i he afegit més informació, com la tècnica de la dansa clàssica.





Mariona P.T., alumna de 2n de Batxillerat.