dilluns, 30 de maig de 2016

Descobreix l'aplicació UNIQUE VISITORS

L'alumna Marina Medina Carreño de 1r de Batxillerat ens explica què és Unique Visitors :

Fa dos mesos que em vaig presentar a un concurs de la pàgina Unique Visitors. Aquest consistia a crear una ruta d'obres d'art pel MNAC (Museu Nacional d'Art de Catalunya). Segurament que us estareu preguntant: què és Unique Visitors?

Unique Visitors és una aplicació creada per joves emprenadors. L'aplicació et permet crear una ruta amb les obres del museu que més t'agradin, barrejant estils i conceptes. Una de les funcionalitats que més m'agrada de la pàgina, és que t'ordena les obres per sales, el que fa més còmoda la visita. El buscador de l'aplicació és molt útil, ja que permet buscar qualsevol temàtica i crear una ruta molt específica. Aquesta funcionalitat és d'agrair, ja que pots crear una ruta per qualsevol tipus de públic. Si vull crear una ruta per a nens petits, gràcies al buscador, puc crear una ruta on es mostrin papallones, mons fantàstics o flors. Igual que a les xarxes socials , disposes d'un perfil i pots donar un "like" a la ruta que més t'agradi. Per últim, quan crees una ruta, pots afegir un comentari de l'obra, que no ha de ser necessàriament el típic comentari descriptiu. Pots escriure les sensacions que et transmeten les obres o els records que et porten. Potser és aquesta una de les funcionalitats que fan única aquesta aplicació.

Tornant al tema d'abans, com havia dit, em vaig presentar al concurs fa dos mesos.Vaig deixar passar el temps fins que em va arribar un correu. Aquest deia que la meva ruta els hi havia semblat interessant, que es volien citar amb mi i amb altres finalistes. Vaig acceptar i dos dies més tard estava a les oficines de Barcelona Activa. Vàrem donar la nostra  opinió de l'aplicació i per descomptat vàrem parlar d'art. El millor s'apropava, al final de la trobada,ens van proposar fer una producció audiovisual. Aquesta consistia en un vídeo d'entrevistes a cada participant, en el mateix museu (MNAC). Va ser una gran experiència, poder expressar-se davant d'una càmera deixant la vergonya a un costat.
 
Gràcies a Unique Visitors podem introduir l'art a qualsevol tipus de públic. Animo a tothom a utilitzar l'aplicació sigui des de casa o en el mateix museu. Qui sap si potser canvia la teva visió del típic museu convencional.